divendres, 15 de novembre del 2013

Presentació oficial de El Retratista a Barcelona

I ja vam fer la premier de El Retratista als Cinemes Girona !!  Misión cumplida!! Els autors:  Alberto Bougleux i Sergi Els mecenes, amics i públic.
 La película,....Andrés mestre de San Andrés. Veracruz. Imatges:  Andreu Fernandez
 
Trailer oficial de "EL RETRATISTA"

Les mans d'Eladio Diez, fotograma del documental El Retratista.

[CAT]
Presentació oficial de El Retratista, documental que mostra la vida del mestre Antoni Benaiges, realitzat entre 2011 i 2013 gràcies a una campanya Verkami amb la participació de 184 micro-mecenes i rodat entre Catalunya, les fosses comunes del nord de Burgos, Espanya i Mèxic. Aprofitarem l'ocasió per repartir les recompenses...i per descomptat: entrada lliure per als mecenes! Us hi esperem!!
Projecció: Cines Girona, c/Girona 175, M Verdaguer, Barcelona, 19,30h


[ES]
Presentación oficial en cines de El Retratista, documental sobre el maestro Antoni Benaiges, realizado entre 2011 y 2013 gracias a una campaña Verkami con la participación de 184 micro-mecenas y rodado entre Catalunya, las fosas comunes del norte de España y México. En esa ocasión y repartiremos las recompensas... y por supuesto: entrada libre para los mecenas! Os esperamos!!
Proyección: Cines Girona, c/Girona 175, M Verdaguer, Barcelona, 19,30h


[EN] Official prémiere of El Retratita (The Portraitist), documentary on the life of the teacher Antoni Benaiges, produced between 2011 and 2013 thanks to a crowdfunding campaing joined by 184 patrons and shot in Catalonia, the mass graves of Northern Spain and Mexico. That night the patrons will receive a free ticket for the screening and of course their own reward...Looking forward to seeing you there!
Screening: Girona Cinemas, c/Girona 175, M Verdaguer, Barcelona, 19,30h


 Ja estem als cinemes Girona.  Foto: Sergi Lopez
[CAT]


EL RETRATISTA

SinopsiCurs escolar 1934-35. Se li assigna al jove mestre català Antoni Benaiges l'escola rural de Bañuelos de Bureba, un petit llogarret de la província de Burgos. L'Antoni té un objectiu a assolir:

Ensenyar als nens a llegir i escriure educant-los en llibertat. En definitiva fer els homes lliures del demà.

Conta amb un mètode senzill per fer-ho: la tècnica Freinet, basada en l'ús de la impremta escolar, que el mestre Antoni decideix posar a disposició de la lliure fantasia dels nens del poble.

Els quaderns redactats pels alumnes d'aquell perdut llogarret viatjaran a escoles de França, Mèxic, Argentina, Cuba i viles i ciutats de la península gràcies a l'intercanvi entre escoles freinetistes. L’entusiasme és gran, i els resultats són sorprenents. Sota la supervisió del mestre els nens arriben a imprimir uns quaderns únics, que són el mirall de la visió infantil de la vida d’un poble rural de la dècada dels anys 30.

Però el somni dura poc: el juliol de 1936, en els primers dies de la Guerra Civil, Antoni Benaiges serà afusellat i enterrat a una fossa comuna. La seva història perduda, només es va conservar en la memòria de la família i dels seus ex-alumnes, el seu llegat pedagògic reapareixerà de manera inesperada 75 anys després més enllà de l’Oceà Atlàntic.

 

Cast&credits

Direcció, fotografia, muntatge: Alberto Bougleux

Idea original i investigacions: Sergi Bernal

Any de producció: 2013

Llengua: català, castellà

Subtítols: castellà, italià i anglès

Duració 52’
Format de projecció: DCP, Blue-ray

projecte realitza mitjançant d’una campanya de micro-mecenatge http://www.verkami.com/projects/1385-el-retratista

i amb el recolzament de
 

Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, Ajuntament de Mont-roig del Camp, Ajuntament de Mataró[CAST]


EL RETRATISTA

Sinopsis
 

Año escolar 1934-35. El joven maestro catalán Antoni Benaiges es asignado a la escuela rural de Bañuelos de Bureba, una pequeña aldea de Burgos. 

Antonio tiene un proyecto sencillo: enseñar a los niños a escribir y con eso a ser libres de verdad. También tiene un método sencillo: la técnica Freinet y la imprenta escolar, que el maestro Antonio decide poner a disposición de la libre fantasía de los niños del pueblo. El entusiasmo es grande, y los resultados sorprendentes. Bajo la supervisión del maestro los niños llegan a imprimir cuadernos únicos, que son el espejo infantil de la vida de un pueblo rural de España de los años ’30. 

El maestro además activa un intenso intercambio de cuadernos escolares con otras escuelas de España y del extranjero, y los trabajos de los niños de Bañuelos llegan hasta Francia, Cuba, Argentina. Pero el sueño termina pronto: en el julio de 1936, en los primeros días de la guerra civil, Antonio Benaiges será fusilado y enterrado en una fosa común. Su memoria perdida y su legado pedagógico reaparecerán inesperados 75 años más tarde al otro lado del océano…

Cast&credits

Dirección, fotografía, montaje: Alberto Bougleux
 

Idea original e investigaciones: Sergi Bernal

País: España

Año de producción: 2013

Idioma: catalán, castellano

Subtítulos: castellano

Duración 52’

Formato de proyección: DCP, Blue-ray

proyecto realizado a través de una campaña de micromecenazgo http://www.verkami.com/projects/1385-el-retratista

y con el apoyo de

Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, Ajuntament de Mont-roig del Camp, Ajuntament de Mataró